Oulun yliopiston Innovaatiokeskus

Oulun yliopiston Innovaatiokeskus

Businessworksilla on ollut ilo päästä toteuttamaan palvelumuotoiluaiheisia luentoja ja workshopeja Oulun yliopiston Innovaatiokeskuksen ohjelmissa kansainvälisille opiskelijoille ja tutkijoille.

Innovaatiokeskus (University Innovation Centre) on Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteinen palvelupiste. Innovaatiokeskus auttaa elinkeinoelämää hyödyntämään tutkimustuloksia ja tutkimusosaamista liiketoiminnan kehittämisessä, sekä korkeakoulujen henkilökuntaa ja opiskelijoita keksintöihin ja yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Innovaatiotoiminnassa ja innovaatioiden kaupallistamisessa on keskeistä ymmärtää asiakaskeskeisyys liiketoiminnan ja palvelutuotteiden kehittämisessä – ymmärtää todella, miksi asiakas on niin tärkeä? Palvelumuotoilu on ajattelutapa ja prosessi uuden innovaation iteratiiviseen kehittämiseen  yhdessä sidosryhmien ja loppukäyttäjien kanssa. Siksi palvelumuotoiluprosessi on samalla oppimisprosessi. Palvelumuotoilu on palveluliiketoiminnan kehittämistä ja se pyrkii löytämään ratkaisuja haluttavan tuotteen sekä skaalattavan, toteutettavissa olevan ja elinkelpoisen liiketoimintamallin kehittämiseksi.

“Erinomaisen hyvä kokonaisuus palvelumuotoilusta. Oli innostavaa!”

Niina Karvinen, Business Development Specialist, Oulun yliopiston Innovaatiokeskus