Onnistu Saksan markkinoilla -valmennus

Onnistu Saksan markkinoilla -valmennus

Kansainvälistyville yrityksille
Yhteistyössä Designmatters Studion ja Annmarinen kanssa

“Ole kuin vesi, joka mukautuu muotoonsa, oli se sitten virtaava joki, tyyni järvi tai kuohuva koski. Vesi ei taistele vastaan vaan se virtaa esteiden ympäri mukautuen ympäristöönsä ja löytäen aina tiensä eteenpäin.”

Yrityksen kansainvälistyminen ei ole pelkästään strategioiden toteuttamista, vaan myös kykyä oppia, sopeutua ja kehittyä jatkuvasti. On tärkeä kuunnella asiakasta, ymmärtää paikalliset erityispiirteet ja olla valmis muuttamaan suuntaa tarpeen mukaan.

Oikealla ratkaisulla oikealle markkinalle

Rakennamme kanssasi reitin ja kyvykkyydet aloittaa tai kasvattaa liiketoimintaa Saksan markkinoilla. Valmennuksessa ja tuellamme opit ymmärtämään kohderyhmiesi tarpeet ja toimintaympäristön syvällisemmin. Opit tulkitsemaan olosuhteita, rakentamaan luottamusta ja luomaan yhteistyösuhteita, sekä huomioimaan näiden vaikutukset ratkaisusi ominaisuuksiin, myyntiin ja markkinointiin. Valmennuksen myötä saat valmiudet astua uuteen markkinaan.

Ohjaamme sinua kohti kansainvälistymisen tavoitetta. Hyödynnämme palvelumuotoilun menetelmiä ja paikallista Saksassa läsnäolevaa suomalaista asiantuntijuutta asiakasymmärryksen hankkimisessa, arvolupauksen muotoilussa, yhteiskehittämisessä ja pilotoinnissa, sekä ratkaisun kaupallistamisen suunnittelussa.

Yhteiskehittäminen paikallisten asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa varmistaa, että ratkaisut vastaavat aidosti markkinoiden tarpeita. Pilotointi auttaa testaamaan ja hienosäätämään tuotteita ja palveluita ennen laajempaa markkinoille tuontia. Tämä vaihe vähentää riskejä ja lisää onnistumismahdollisuuksia.

Suomeksi suomalaisille yrityksille

Valmennus toteutetaan suomen kielellä ja suomalaisen yrityksen lähtökohdista käsin, joten osallistuminen on vaivatonta ja helppoa koko tiimillesi. Puhumme samaa kieltä.

Valmentajistamme Anne Engel (Annmarine) on Saksassa asuva ja siellä kansainvälistymistä edistävää liiketoimintaa tekevä suomalainen. Toinen valmentaja Johanna Laurinen (Designmatters Studio) on kokenut liiketoiminnan kehittäjä ja kulttuuriantropologi.

Valmennus on suunniteltu suomalaisen kansainvälistyvän yrityksen lähtökohdista käsin parhaiden mahdollisten asiakkuuksien ja yhteistyökumppanuuksien solmimiseksi.

Saat käyttöösi työkalut ja asiantuntemuksemme, sekä tuen matkan varrelle.

Valmennuksen sisältö

Valmennus sisältää työpajat ja yrityskohtaiset sparraukset. Valmennuksen lopuksi yritykselläsi on oma Saksan kansainvälistymissuunnitelma sekä kyky sopeutua ja kehittyä kohdemarkkinan mukaisesti.

Kickoff
Tutustuminen yritykseen ja kansainvälistymisen tavoitteisiin. Valmennuksen painopisteiden valinta.

Ratkaisun kaupallistaminen
Asiakasymmärryksen ja asiakaskokemuksen syventäminen. Ratkaisun konseptointi ja pilotin suunnittelu.

Go-to-market
Saksan markkinan tuntemus, yhteistyökumppaneiden haku, bränding, myynti ja markkinointi Saksassa.

Sparraukset
Yrityskohtaiset sparraukset käsiteltyjen aiheiden soveltamisesta käytäntöön, tuki yritykselle valmennuksen ajan.

Valmentajat

Johanna Laurinen on bisneshumanisti ja strateginen muotoilija, Designmatters Studion perustaja.
Johanna on hyödyntänyt palvelumuotoilua asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittämisessä jo 2000-luvun alusta saakka. Johanna toimii yrityksille liikkeenjohdon konsulttina niin strategiatyössä kuin innovaatioiden kaupallistamisessa.

Anne Engel on kansainvälisen projektipalveluliiketoiminnan, myynnin ja kaupallistamisen erikoisasiantuntija. Anne on erikoistunut erityisesti merenkulku- ja logistiikka-alaan Suomen ja Saksan välillä. Hänellä on 30 vuoden kokemus globaaleista toimintamalleista ja toimitusyhteistyömalleista. Anne toimii Saksasta käsin paikallisen yritysverkoston keskiössä maailmanlaajuisesti

Ota yhteyttä, kasvatetaan yhdessä yrityksesi asiantuntemusta ja valmiuksia Saksassa!

Johanna Laurinen/ Designmatters Studio, johanna@designmatters.fi, p. 050 3180121, www.designmatters.fi
Anne Engel/ Annmarine, anne@annmarine.de, 044 377 3399, www.annmarine.de